Felhívás

FÁNKKÉSZÍTŐ VERSENY

JELENTKEZZENEK A XVI. ORSZÁGOS FÁNKKÉSZÍTŐ VERSENYRE!

A farsangi időszak elengedhetetlen velejárója a farsangi fánk készítése. Magyarországon a fánk a 19. században terjedt el széles körben. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerülhessen ez a finom édesség. Bizonyítani szeretnénk, hogy olyan egyszerű népi ételt, mint a fánkot, többféle módon és milyen gazdag íz világgal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai.

Special Image

A rendezvény hagyományainak ápolása, továbbvitele érdekében felhívással fordulunk a MÁV Zrt., a MÁV-Volán csoportok, a Rail Cargo Hungária Zrt., a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete, valamint a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület tagintézményeihez, az ország valamennyi önkormányzatához és annak intézményeihez, kistérségi társulásokhoz, szállodákhoz, vendéglátó ipari egységekhez, civil szervezetekhez, baráti társaságokhoz, a fánk készítésében jártas háziasszonyokhoz, valamint a határon túli magyarokhoz.

Jelentkezzenek minél többen
a XVI. Országos Farsangi Fánkfesztivál Fánkkészítő versenyére!

Ezáltal kiderülhet, az ország mely részén készülnek a legfinomabb és legdekoratívabb farsangi fánkok!

Nevezési feltételek:

A versenyre nevezni minimum 3-5 fős csapattal, PROFI és AMATŐR, ezen belül HOZOTT és HELYBEN készített HAGYOMÁNYOS, KÜLÖNLEGES és KÜLÖNLEGES TÁPLÁLKOZÁSI IGÉNYT KIELÉGÍTŐ fánk kategóriákban lehet!

Kérünk minden csapatot, hogy a farsangi élmény fokozása érdekében HAGYOMÁNYOS FARSANGI FÁNKKAL is induljanak a megmérettetésen!

A fesztivál szervezője: VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

A jelentkezéseket írásban, személyesen, postai úton vagy e-mailben várjuk az alábbi címre:

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház, 8800 Nagykanizsa, Csengery u. 67.

Információ:

Tel: +3693311195
Mobil: +36309455915, +36309455598
E-mail: kodalymk@kodalymk.hu

 

Nevezési határidő: 2024. február 2. (péntek)

Nevezési díj: 3.000 Ft/csapat

A nevezési díjat postai rózsaszín csekken, átutalással az alábbi számlaszámra: 11749015-285424449-00000000 vagy személyesen lehet befizetni, a fenti címen. A nevezési laphoz mellékelni kell a befizetést igazoló csekk másolatát.

A feltételekről bővebb információt a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház elérhetőségein lehet kérni!

Fontos információ

A versenyben résztvevő csapatoknak gondoskodniuk kell:

  • A nyersanyagokról, a készítéshez és az értékesítéshez szükséges eszközökről (terítő, edények, konyharuha, olaj, liszt, hosszabbító, fólia, papírtálca, kesztyű), a helyben sütéshez elektromos sütő berendezésről.
  • Az asztalok, valamint a háttér egyedivé tételéhez dekorációs elemekről (figyelembe véve a saját, helyi kulturális jellegzetességeket).
  • Orvosi igazolás

Szervezők biztosítják: az asztalokat, székeket, 4 kg búzalisztet.

A csapatok a rendezvény ideje alatt folyamatosan, bónok ellenében értékesíthetik a fánkokat korlátlan mennyiségben, meghatározott egységáron. (Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagy a kereslet a fánkok vásárlása iránt).

A fánkokat, a standok arculatát, szakmai zsűri értékeli. A legfinomabb fánkok és a legszebb standok díjazásban részesülnek!

Kérjük a versenyző csapatokat, hogy a zsűrizéshez, értékeléshez fajtánként 1-1 darab fánkot szíveskedjenek biztosítani, valamint a fellépő csoportok számára fánkot felajánlani!

A SZERVEZŐK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK A XVI. ORSZÁGOS FARSANGI FÁNKFESZTIVÁLRA