Felhívás

FÁNKKÉSZÍTŐ VERSENY

JELENTKEZZENEK A XV. ORSZÁGOS FÁNKKÉSZÍTŐ VERSENYRE!

A farsang elengedhetetlen velejárója a farsangi fánk. Magyarországon a fánk a 19. században terjedt el széles körben. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerülhessen ez a finom édesség. Bizonyítani szeretnénk, hogy olyan egyszerű népi ételt, mint a fánkot, többféle módon és milyen gazdag íz világgal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai.

Special Image

A rendezvény hagyományainak ápolása, továbbvitele érdekében felhívással fordulunk a MÁV Zrt., a MÁV csoportok, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete, valamint a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület tagintézményeihez, az ország valamennyi önkormányzatához és annak intézményeihez, kistérségi társulásokhoz, szállodákhoz, vendéglátó ipari egységekhez, civil szervezetekhez, baráti társaságokhoz, a fánk készítésében jártas háziasszonyokhoz, valamint a határon túli magyarokhoz.

Jelentkezzenek minél többen
a XV. Országos Farsangi Fánkfesztivál Fánkkészítő versenyére!

Ezáltal kiderülhet, az ország mely részén készülnek a legfinomabb és legdekoratívabb farsangi fánkok!

Nevezési feltételek:

A versenyre nevezni minimum 3-5 fős csapattal, PROFI és AMATŐR, ezen belül HOZOTT és HELYBEN készített HAGYOMÁNYOS, KÜLÖNLEGES és KÜLÖNLEGES TÁPLÁLKOZÁSI IGÉNYT KIELÉGÍTŐ fánk kategóriákban lehet!

Kérünk minden csapatot, hogy a farsangi élmény fokozása érdekében HAGYOMÁNYOS FARSANGI FÁNKKAL is induljanak a megmérettetésen!

A fesztivál szervezője: VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

A jelentkezéseket írásban, személyesen, postai úton vagy e-mailben várjuk az alábbi címre:

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház, 8800 Nagykanizsa, Csengery u. 67.

Információ:

Tel: +3693311195
Mobil: +36309455915, +36309455598
E-mail: kodalymk@kodalymk.hu

 

Nevezési határidő: 2023. február 3. (péntek)

Nevezési díj: 2.000 Ft/csapat

A nevezési díjat postai rózsaszín csekken, átutalással az alábbi számlaszámra: 11749015-285424449-00000000 vagy személyesen lehet befizetni, a fenti címen. A nevezési laphoz mellékelni kell a befizetést igazoló csekk másolatát.

A feltételekről bővebb információt a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház elérhetőségein lehet kérni!